Maldivler'de Hava Nasıl?

Yağmur Sezonu Ne Zaman?

MALDİVLERDE HAVA DURUMU NASILDIR?

Maldivler deyince akla gelen ilk şey tabiki muhteşem turkuaz denizi ve bembeyaz kumları. Peki bu seyahate çıkmak için en ideal zaman ne zamandır? Maldivler turu için en uygun zaman hangi mevsimdir? Bu yazı sana Maldivler otellerinde rezervasyon yaptırmadan önce yardımcı olabilir.

Maldivler bulunduğu konum itibariyle tropic bir iklime sahiptir. Hava sıcaklığı yılın 12 ayı boyunca neredeyse aynı olup genellikle 26 ila 32 derece arasında seyretmektedir. Mevsimler bizdeki gibi bahar, yaz veya kış olarak değil kuru mevsim ve yağmur mevsimi olarak ayrılır. Kasım ayından başlayıp Mayıs ayına kadar olan zaman " Kuru Mevsim" (Kuzeydoğu Musonu) olarak adlandırılır. Mayıs ayından ile Ekim ayı sonuna kadar olan dönem ise "Yağışlı Mevsim" (Güneybatı Musonu) olarak adlandırılır. Tarihte ölçülen en yüksek sıcaklık 36,2 , en düşük sıcaklık ise 17,3 derecedir. Tropik iklime sahip olması sebebiyle mevsimler arasında sıcaklık farkı çok az veya neredeyse yoktur. Muson iklimi özelliği sebebiyle yağmurlar genellikle kısa aralıklarla yağar. Bugüne kadar yağmurlu üst üste gün sayısı en fazla 3 olarak kayıt edilmiştir.

Maldivler turunu yılın her ayında yapabilirsiniz. Yılın her ayında Maldivler otellerinde konaklayabilir ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Muson yağmurları genelde hızlı, etkili ama kısa sürmektedir. Örneğin yağış 2 saaat sürer ve sonrasında güneş çıkar sanki hiç yağmur yağmamış gibi bir gökyüzüne bakarsınız. Maldivler' de balayı tatili yapmak için yılın her ayı ziyaret edilebilir fakat en yoğun talep aldığı aylar tabiki kuru mevsimdir. Maldivler otellerinde yağmur yağsa bile konaklamak odaların gerek konforu, gerekse konumu itibariyle çok keyifli ve özeldir. Kendinizi özel hissetmek , gözlerden uzak bir tatil ve balayı geçirmek için dünyanın en çok tercih edilen destinasyonu Maldivler ve Maldivler Otelleridir.

Maldivler turu için karar verme aşamasında maldivler otelleri, uygun fiyata uçak bileti, balayı paketleri ve diğer tüm detaylarla ilgili bilgi almak için balayı uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.