Maldivler

Kısa Kısa Maldivler

Maldivler Hakkında

Maldivler Hindistan'ın güneyinde, Srilanka'nın güneybatısında Hint Okyanusu’ nda yer alan ve yaklaşık 1190’dan fazla mercan adasından oluşan bir ada ülkesidir.

Resmi adı Maldiv Cumhuriyeti' dir. Nüfusu yaklaşık 400.000’ dir ve yerel halkın köken olarak Hindistan ve Sri Lanka' dan geldiği bilinmektedir.Günümüzde ülke halkın tamamnına yakını müslümandır.

Maldivler' in başkenti Male' dir. Uluslararası Velena Havalimanı başkent Male' ye 2 kilometre uzaklıktaki Hulhule adasında yer alır.

Maldivler' de hava sıcaklığı yılın 12 ayı 26-32 derece arasındadır. Kasım ayından Nisan ayına kadar olan dönem kuru sezon olarak adlandırılır ve daha çok talep almaktadır. Mayıs - Ekim ayları arasında ise yağış mevsimi olmasına rağmen yine bu mevsimlerde rahatlıkla denize girilebilmektedir. Muson yağmurları bildiğimizden farklı olarak hızlı hava değişikliklerine sebep olabilmekte bir anda yağmur altında denize girerken 2 saat sonrasında günlük güneşlik bir hava ile karşılaşabilirsiniz. Kısacası Maldivler yılın 12 ayı denize girilebilen, güneşlenilebilen bir tatil destinasyonudur.

Maldivler'de ekonomi genel olarak balıkçılık, turizm ve son zamanlarda çok az olmakla birlikte finans sektörüne dayalıdır. Bunun dışında halk çeşitli yerel takılar, süs eşyaları gibi bir takım objeleri el yordamı ile üretip satarak geçimlerini sağlamaktadır. Para birimi Maldivler Rufiyası başka bir para birimine çevrilemeyen sadece Maldivler' de kullanılan para birimidir. 1 USD yaklaşık 15 MVR denk gelmektedir ancak DOLAR ülkenin her yerinde yasal para birimi olarak rahatlıkla kullanılabilmektedir. 5 Yıldızlı resortlerde Avrupa para birimi Euro ve İngiliz Sterlini de rahatlıkla harcanabilmektedir.

Maldivlerde insanlar genelde sıcakkanlı ve misafirperverdir. Turistlerin konakladıkları adalarda yani otellerde tüm dünya mutfaklarından yeme - içme alternatifleri ve alkollü içecek servisi mevcuttur. Otellerin bulunduğu adalarda otel dışında yaşam yoktur. Bir başka deyişle yerel halkın yaşadığı adalar konaklama yapılan adalardan farklıdır. Bu adaları ziyarete gittiğinizde yöre halkının yaşam standartlarına saygılı kıyafetler ile gezmek genel olarak beklenen bir nezaket kuralıdır ve bu adalarda alkol satışı yoktur.

Maldivler' e gitmek için vizeye ihtiyaç yoktur. T.C. Vatandaşları 30 günlük kapıda vize imkanından faydalanabilirler.

Maldivler otelleri hakkında detaylı bilgi almak, balayı paketleri için teklif almak ve uygun fiyatlı uçuş alternatiflerinden faydalanmak için balayı uzmanlarımız ile iletişime geçmenizi rica ederiz.